Dirty Halland 2023

PM

Välkomna på ett 160 km långt grus-äventyr i Halland lördag den 25 mars! 

Dirty Halland startade första gången 2019 och vår ambition är att varje år bjuda på en ny rutt där vi vill dela med oss av våra favoritgruspärlor till er!


DIRTY HALLAND SPIRIT
Dirty Halland är inget race. Det är en upplevelse, en utmaning, ett äventyr. För att alla ska få möjlighet är det gratis att delta i Dirty Halland. Det är en heldagstur på cykeln som vi delar tillsammans. Vi tar det lugnt vid korsande av vägar, skymda kurvor och vid passering genom gårdar ute på landsbygden. Och allt skräp hamnar i bakfickorna.


RUTTEN 2023
Årets tema på rutten är backar! Vi har försökt knyta ihop de häftigaste klättringarna i närområdet och fått ihop ca 2400 hm totalt. Om 2022 års upplaga kan beskrivas som snabbt lättåkt grus med mindre kupering så är årets rutt det motsatta. Vi har även en del rejäla branter upp mot 15-20% och ett varierande grusunderlag med en del grövre grus. Sammanfattat kan vi ge följande tips: Titta inte på snittfarten, plocka fram de lätta växlarna, välj däck med hyffsad bredd och släpp ut lite luft för komfort hela dagen=) 

Vi tror att de flesta kommer att cykla rutten på 7-11h. Dirty Halland är SELF SUPPORTED. Det betyder att du ska klara dig själv genom att ha med tillräckligt med energi samt verktyg/delar för att kunna fixa din cykel om något går sönder (Se tips under ATT TÄNKA PÅ) Det är endast 1st depå halvvägs på rutten (obligatoriskt stopp!), mer info om DEPÅ nedan.


GPX-FIL OCH NAVIGATION
Rutten är inte markerad utan du följer den genom en GPX-fil som du laddar in till din gps eller smartphone.

Ladda ner GPX fil på någon av följande länkar:


STARTTID
08.00 – Dusty: Gänget som gärna snackar och garvar längs rutten. Siktar på en snittfart under 25 km/h

09.00 – Dirty: Gillar att spänna bågen och se om den håller. Utmanar varandra i backar och längs segmenten. Siktar på en snittfart över 25 km/h

Observera att starttiderna är till för att försöka samla cyklister med liknande fartambition. Såklart kommer sedan egna naturliga grupper med cyklister bildas inom dessa då alla har olika fart och färdigheter.


DEPÅ
Efter 87 km är det dags för depå. Det är obligatoriskt stopp för alla här! 

Bageri Säf:
Kommer finnas på plats med nybakta bullar och frallor tillsammans med rykande färskt kaffe! Vill du ha detta redo när du kommer så ska detta förbeställas senast 22 mars.

DH 1: Kaffe & bulle 60 kr
DH 2: Kaffe & fralla 70 kr
DH 3: Kaffe, bulle & fralla 100 kr

Dirty Halland self feed zone:
Det kommer finnas möjlighet att på anvisad plats ställa en låda, väska eller påse som du kan fylla med dina egna flaskor och energi så du kan ge dig ut välfylld på ruttens andra halva. Observera att start/mål/depå är på samma plats.

Det kommer även finnas möjlighet att fylla vatten i depån.


AFTER BIKE PIZZA ÖL GLASS – 160 KM
Efter en heldag på cykeln är det dags att börja fira! Carlsberg bjuder då på en alkoholfri öl och SIA glass på glass till alla deltagare! 

After bike pizza:
Dessutom är Stora bergs pizzeria öppen! Pizza i romersk stil med både kött och vego. Vill du ha detta redo efter målgång så ska detta förbeställas senast 22 mars.

Pizza: 130 kr

Beställ genom att swisha 130 kr och märk betalning med CYKLAMERA till 1236177117. (utländska deltagare och de som inte har swish får betala på plats)


PRISER – KL 18.00
Vi kommer ha fina priser att lotta ut från POC, Coxa Carry, Carlsberg och Trek till alla deltagare som fullföljt Dirty Halland. För att delta i utlottningen måste du ha loggat och laddat upp din tur på Strava samt passerat alla tre segmenten.


STRAVA SEGMENT
Vi har gjort några Strava-segment på några favoritdelar.
1. Nyårsåsen gravel loop: 5,5 km / 64 hm
2. Fröllinge alpino: 32,8 km / 688 hm
3. Knobesholm nord: 13,8 km / 230 hm


ATT TÄNKA PÅ
Dirty Halland är self supported. Ta med nödvändig utrustning för att kunna fixa din cykel eller dig själv om något skulle gå sönder. T.ex:
Pump och/eller flera Co2 patroner
Extra slangar och däckpluggar
Multiverktyg
Kedjelänk (och kedjebrytare)
Buntband 
Silvertejp
Första hjälpen